Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Teşkilat Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ) eğitim veren TOBB ALOSBİ Mesleki Teknik Lisesi, geleceğin iş adamlarını yetiştiriyor. Nitelikli ara yetenek sorununa çözüm olarak görülen okul, öğrencilerin son teknolojiyle donatılmış sınıflarda eğitim görmesini sağlıyor.

TOBB ALOSBİ Anadolu Mesleki Teknik Lisesi, Türkiye Ticaret Odaları ve Borsalar Federasyonu (TOBB), Milli Eğitim Bakanlığı ve Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) iş birliğiyle kurularak eğitim vermeye başladı. Türk iş adamlarının en büyük sorunlarından biri insan kaynağı ihtiyacının çözümü olacak.

Lise, Anadolu Teknik Programı çerçevesinde Eylül 2022’de eğitim-öğretim hayatına başladı. Elektrik-elektronik teknolojisi, endüstriyel otomasyon ve kimya teknolojisi alanlarında 90 öğrenciye mesleki eğitim verilmektedir. Son teknolojiyle donatılmış 24 dersliğin yanı sıra atölyeler, laboratuvarlar, çok amaçlı salon, hobi salonu, kapalı spor salonu, halı saha ve sportif faaliyetlere yönelik açık alanlar bulunmaktadır.

Bu arada okulun yönetim binasında. Tanıtım toplantısına ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, ALOSBİ Bölge Müdürü Banu Benek, TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayşegül Akpak Alaka, Meslek Yüksekokulu Koordinatörü Kazum Sayın ve öğrenciler katıldı.Nitelikli ara eleman ihtiyacına çözümler

Konferansta konuşan Başkan Haluk Tezcan, işadamları için en önemli konulardan birinin nitelikli ara eleman ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Tezcan, “Yerli ve yabancı iş adamlarının ilgisini çeken, altyapı, lojistik merkezler ve yatırımlar konusunda hızla gelişen Arosbi’de bu sorunun çözümü için üzerimize düşeni yaparak okul açtık” dedi. dedi.Türkiye alanına getirdik

Okulu açmadan önce yurtdışındaki bir meslek lisesinde sınavlara girdiğini ve Türkiye’deki diğer OSB’lere örnek bir eğitim merkezi olmak için proje okulu olarak çalıştığını söyleyen Tezcan, şöyle konuştu: Biz bir proje okuluyuz, güçlerimizi güçlendirdik ve bu alanda Türkiye’nin en iyi eğitimcilerini bir araya getirdik. İlerleyen süreçte bu alanın ihtiyaçları çerçevesinde yeni alanlar açmayı planlıyoruz. 4″ olarak tasarlanmış olup, 88 kız öğrenci ve 112 erkek öğrenciye özel odalar, öğrencilere yönelik kafeterya, kafeterya ve kütüphane bulunmaktadır. Ayrıca çalışma odaları ve çalışma odaları da mevcuttur. Yenilikçi, düşünen, eleştiren, geleceğe bakan bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bugün Atatürk ilkelerine bağlı kalıyor, çağdaş medeniyet düzeyine ulaşmanın en önemli adımı olarak yabancı dil eğitimine önem veriyor ve buna uygun eğitim veriyoruz. Bilimsel, teknik ve kültürel ihtiyaçlara yönelik eğitimler veriyoruz” dedi. “Sektörün nitelikli ve donanımlı personel ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz.”

Tezcan, öğrencilerin iş tecrübesiyle mezun olmasına önem verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Bu doğrultuda öğrencilerimizin ALOSBİ’deki firmalarda staj yapmalarını hedefliyoruz ve bu sektörün teknik ve donanımlı personel ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Böylesine donanımlı bir okulla yatırımcıların tercih etmesi bizi heyecanlandırıyor ve gururlandırıyor. Biz öğrencilerimizin iş birliğine değer veriyoruz. Verdikleri ışık toplumu farklı yerlere taşıyabilir. 700 kişilik istihdamı 8.000 kişiye devrettik. “Borçlarımızı ancak bu şekilde ödeyebiliriz. Gençler bunu yapsın. “Bizim en büyük amacımız ALOSBİ’ye geldiklerinde burada iş bulmalarını sağlamak. Bu bir motivasyon. Bu okula kayıt olan herkesin güzel bir gelecek yaratabileceğine inanıyorum. ”





Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *